Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

Regionální síť 7 rozšiřuje pokrytí s 6 novými vysílači


11.08.2014 17:41

Vysílací platforma Regionální síť 7 (RS7/MPX1a) rozšiřuje pokrytí území České republiky. Během tohoto měsíce bude uvedeno do provozu celkem 6 nových vysílačů RS7.

RS7 v loňském roce dosáhla pokrytí přes 80 procent obyvatel Česka a operátor této sítě, společnost Progress Digital s.r.o. připravil další vysílače, kde bude možné sledovat programy České televize ve vysokém rozlišení (HDTV). Tři z nich, Domažlice, Klatovy a Příbram budou spuštěny během dnešního dne. Uvedla dnes společnost Progress Digital.

Celoplošná vysílací síť RS7 (MPX1a/RS7) je druhou největší celoplošnou DVB-T sítí v rámci mediální skupiny, soustředěné kolem majoritního vlastníka Radima Pařízka a šíří v současné době televizní programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT :D, ČT art, Retro Music Television a od 29. září program KINO SVĚT.

Její operátor, společnost Progress Digital s.r.o., který udává v současné době dosažení 82 % pokrytí obyvatel České republiky, oznámil další rozvoj této sítě. Možnost příjmu výše uvedených programů budou mít tak i diváci v 6 následujících lokalitách.

Již dnes odpoledne bude spuštěno vysílání z lokalit:

Domažlice-Čerchov na K32
Klatovy-Doubrava na K23
Příbram u Hvězdárny na K38

A ještě v průběhu měsíce srpna se očekává spuštění z lokalit:

Beroun-Lhotka na K38
Blansko-Veselice na K50
Vsetín-Lysá hora na K47

Všechny tyto lokality jsou totožné s těmi, z kterých jsou již nyní šířeny programy Vysílací sítě 4 (MUX4).

„"Jsem velice rád, že i v letošním roce budeme moci, po dohodě s Českou televizí, zajistit programy ČT v HD kvalitě pro mnohem více diváků než dosud a také, že se podařilo rozšířit skladbu této celoplošné sítě o další zajímavé programy. Chceme tak reagovat na významný nárůst sledovanosti této celoplošné sítě a jsme připraveni ho i nadále podpořit dalšími výraznými investicemi s ohledem na zájem provozovatelů televizního vysílání"“, říká Radim Pařízek.

„"Dětský kanál Déčko v současné době sleduje téměř každé čtvrté dítě v Česku. Věříme, že po navýšení lokalit, ve kterých mohou naši diváci sledovat programy ČT prostřednictvím terestrického vysílání, bude tento podíl dále narůstat. A to nejen u programu ČT :D, ale i kulturního kanálu ČT art",“ komentuje rozšíření ředitel techniky České televize Ivo Ferkl.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)

  • Nova Sport 5 a Nova Sport 6 míří do Telly (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?