Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

Skylink vypnul distribuci kanálů TV Barrandov


17.09.2024 23:18

Diváci satelitní televize Skylink již nemohou přijímat programy skupiny Barrandov - tedy konkrétně hlavní program TV Barrandov a její sesterské stanice Kino Barrandov a Barrandov Krimi. Distribuce byla zastavena.

Společnost M7 Group, člen skupiny CANAL+, která DTH platformu Skylink a OTT službu Skylink Live TV provozuje, dnes 17.9.2024 v 11:30 hodin zastavila satelitní distribuci všech zmíněných stanic TV Barrandov, Barrandov Krimi a Kino Barrandov na pozici 23,5°E. Místo klasické distribuce těchto program je nyní na obrazovce (pozicích) těchto programů umístěna statická obrazovka skládající se z následujícího textu:

"Vysílání tohoto programu bylo zastaveno z důvodu neplnění smluvních povinností vysílatele TV Barrandov".

Text v tomto znění vidí nejenom zákazníci Skylink ale i u dalších televizních operátorů, kteří využívají satelitní signál Skylinku k distribuci ke svým zákazníkům. Takže celkově tento krok zasáhne mnohem více diváků, než se na první pohled zdá.
Důvody vypnutí distribuce programů TV Barrandov jsou zřejmé - provozovatel televizních stanic si objednal satelitní služby - distribuci svých programů na kapacitě operátora Skylinku. S ohledem na skutečnost, že za objednané služby nedostal provozovatel Skylinku v termínu zaplaceno, zastavil satelitní distribuci a místo programů vysílá pro diváky titulek s obecným vysvětlením.

Stopka satelitní distribuce programů TV Barrandov je pro tuto celoplošnou televizi v této době poměrně velká rána. Nový vlastník Televizní skupiny Barrandov Jan Čermák se totiž snaží oživit televizi novými formáty pořadů a tím očekává i vyšší share na českém televizním trhu. Sledovanost celé skupiny Barrandov v posledních letech klesala.

Celá televizní skupina Barrandov se dostala do velkých dluhů, které dosahují téměř jedné miliardy českých korun.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • Telly, MAGENTA TV, DIGI SK: Nova Sport 6 překlopena do HD (17.09.2024)

  • Skylink vypnul distribuci kanálů TV Barrandov (17.09.2024)

  • Telly: Nova Sport 5 přechází na HD rozlišení (10.06.2024)

  • OK TV zahájí vysílání 16. května odpoledne (07.05.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?