Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

Multiplex 4 SK postupně přejde do DVB-T2


31.05.2016 23:04

Během letních měsíců chystá společnost Towerhome, provozovatel pozemní platformy Plustelka, změny v distribuci slovenského multiplexu 4. Tento multiplex postupně přejde z DVB-T do DVB-T2.

Překlápění multiplexu 4 do DVB-T2 bude probíhat postupně v jednotlivých regionech Slovenska. DVB-T2 je označována za druhou generaci pozemního vysílání. Přináší efektivnější využití kmitočtového spektra a dodatečný prostor pro další televizní stanice a služby. DVB-T2 multiplex může přinášet i programy v HD i UHD (Ultra HD) rozlišení.

Začátek přechodu multiplexu 4 do DVB-T2 je předběžně naplánován na 28.6.2016, kdy dojde k přepnutí prvního vysílače čtvrtého multiplexu z kóty Banská Bystrica - Laskomer. Překlápění multiplexu 4 na jednotlivých vysílačích bude probíhat postupně a skončí na konci srpna (augusta) 2016. V té době bude celá vysílací síť 4. celoplošného multiplexu v novém standardu.

Terestrická Plustelka bude začátkem září (septembra) rozšířena o nové programy. ""Naším zámerom je aj naďalej zatraktívňovať ponuku pre divákov. Teší nás, že sa nám otvára priestor pre zlepšenie programového balíčka Plustelky. Aktuálne rokujeme s vysielateľmi s cieľom zachovať prehľadnosť ponuky ako aj nezmenenú cenu"," uvedl Michal Šuran, marketingový manažer Towerhome, a.s.

Diváci placené pozemní Plustelky si musí zkontrolovat, zda jejich zařízení je připravené pro příjem vysílání v novém standardu DVB-T2. U externích přijímačů Zircom T-3000HD postačí v době změny multiplexu 4 provést nové vyhledávání nových televizních stanic. Tento set top box již podporuje DVB-T2 a pro příjem nebude nutná žádná další změna.

Zákazníci s moduly Plustelka mohou ve spolupráci s firmou Inter-sat získat nový DVB-T2 přijímač za zvýhodněnou cenu. Bližší informace obdrží zákazníci e-mailem.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)

  • Nova Sport 5 a Nova Sport 6 míří do Telly (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?