Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

Spektrum Home odstartoval v pozemním vysílání


06.03.2023 19:34

Na klasickou pozemní anténu je možné od 1. března přijímat zdarma další tématický kanál. Od středy vysílá pro diváky terestrické televize stanice Spektrum Home, která doposud vysílala jen pro diváky placených služeb.

Kanál Spektrum Home se objevil v celoplošném DVB-T2 multiplexu 23 operátora CDG (Czech Digital Group), vlastněný Českými Radiokomunikacemi (ČRa), na programové pozici Test-3. Tuto pozici vysílala CDG/ČRa od konce srpna loňského roku s cílem zajistit proladění programové pozice před samotným startem programu. Stačí proto v naskenovaných programech na set top boxu či televizoru najít kanál Test-3 nebo již aktualizovaný název SPEKTRUM HOME. V případě, že stanice se ani pod jedním názvem v přijímači nenalézá, je nutné provést nové vyhledávání programové nabídky multiplexu 23, eventuálně automatické ladění, kdy přístroj uloží do paměti zařízení všechny dostupné programy.

Vstup stanice Spektrum Home do pozemního vysílání následuje po nedávném získání nové vysílací licence společnosti AMC Networks International CNE (Central and North Europe) pro pozemní vysílání. Provozovatel programu se rozhodl využít kapacity v celoplošné síti 23.

Vysílání Spektrum Home je šířeno v SD rozlišení (960x544p) v kodeku HEVC se zvukem ve formátu AAC.

Společnost AMC je poskytovatelem televizních stanic AMC, Film+, CBS Reality, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Sport1, Sport2, Minimax a JimJam v České republice. Všechny poskytuje skrze operátory placených služeb. S výjimkou od března stanice Spektrum Home, která je dostupná i pro diváky bezplatného terestrického vysílání.

Spektrum Home, programová novinka v DVB-T2, je lifestylová a zábavní stanice, která se soustředí na poskytování velkého výběru filmů, seriálů, inspirativních a relaxačních faktografických pořadů, jako jsou domácí kutilové, interiérový design, architektura, nemovitosti, cestování a zahradničení. Doplňuje tak řadu dalších oblíbených pořadů na toto téma, pocházejících z dílen největších distributorů jako jsou BBC, Fremantle nebo All3Media. Plánuje se postupné rozšiřování programové skladby, která bude pestřejší, a průběžně se budou přidávat nové žánry, včetně zábavného obsahu pro ženy a také oblíbených pořadů, jako jsou například Dům snů a Monty Don.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)

  • Nova Sport 5 a Nova Sport 6 míří do Telly (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?