Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

RTVS chce opět třetí kanál a také vyšší koncesionářské poplatky


28.05.2014 01:32

Na Slovensku chce mít veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) opět tři televizní okruhy. Vedení RTVS v současnosti chystá třetí televizní program a také nové rozhlasové stanice. Zároveň požaduje zvýšení koncesionářských poplatků.

Generální ředitel RTVS Václav Mika zároveň upozornil, že na konci roku to bude 12 let, co se nezměnila výše koncesionářských poplatků. Aktuálně domácnosti platí 4,64 eur měsíčně. Zvyšuje se ale i počet osvobozených lidí od placení koncesí a RTVS i klesají příjmy z reklamy. Píše web SME.sk.

Šéf RTVS Mika upozornil, že pokud by se pravidelně zvyšoval koncesionářský poplatek o inflaci, činil by dnes poplatek 6,95 eur měsíčně. Dodal, že tuto výši poplatku nebude navrhovat. RTVS argumentuje i tím, že zvýšila podíl vlastních původních pořadů či vysílání pro děti. Zvýšila se i sledovanost, modernizuje vysílací techniku.

Vedení chce po získání podpory veřejnosti pro navýšení poplatků přinést i něco navíc - tím má být spuštění třetího televizního okruhu. Mika důvody zavedení nového programu přiblížil na nedávných událostech - RTVS nemohla vysílat diskuse k volbám do Evropského parlamentu v lepším čase, neboť musela vysílat přenosy z MS v hokeji z Minsku.

Televizní Trojka má vysílat sport a zpravodajství. Podle šéfa RTVS je to jediné systémové řešení. Jinak by se RTVS musela přestat zajímat o sportovní přenosy.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)

  • Nova Sport 5 a Nova Sport 6 míří do Telly (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?