Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

freeSAT: Upscale Nova HD není technický problém


22.06.2014 12:06

Televizní kanály Nova HD a Nova Sport HD jsou pro diváky satelitní platformy freeSAT dostupné přes 2,5 měsíce pouze jen v upscalované SD verzi. Podle provozovatele platformy se nejedná o technický problém na straně UPC DTH

""Upscale SD signálu pro stanice Nova HD a Nova sport HD nemá původ v technických problémech"," vysvětluje ve své odpovědi webu parabola.cz lucemburská mediální skupina UPC DTH.

""Opětovný přechod na plnohodnotný HD signál je podmíněn výsledkem probíhajících jednání mezi UPC Česká republika s.r.o., provozovatelem kabelové televize v ČR, UPC DTH S ?.rl, provozovatelem satelitní televize freeSAT a společností CME, provozovatelem předmětných TV kanálů. Doufáme v brzké úspěšné zakončení těchto jednání"," dodává portálu parabola.cz UPC DTH.

Programy Nova HD a Nova Sport HD byly pro zákazníky satelitní platformy freeSAT dostupné v nativním HD rozlišení do 31.3.2014. Změna nastala 1.4.2014, kdy kabelovému operátoru UPC Česká republika vypršela smlouva na poskytování programu Nova Sport SD i HD. Společnost se zatím nedohodla na nových podmínkách a do nabídky zařadila jiný sportovní kanál - Slovak Sport TV 2, který přináší atraktivní přenosy z anglické fotbalové Premier League či zápasy WTA. Spolu se Slovak Sport TV 2 v SD i HD zařadil kabelový operátor i program Slovak Sport TV1 v HD kvalitě.

Vlastník kanálů Nova po nedohodě s UPC ČR odstřihl kabelového operátora od všech HD distribucí stanic Nova. UPC ČR místo HD programů Novy začala šířit upscalované verze kanálů. Infrastruktura UPC ČR s UPC DTH je pro některé programy společná.

Příjem TV
DVB-T
Telly
Skylink
Free SAT

Aktuality

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)

  • Nova Sport 5 a Nova Sport 6 míří do Telly (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?