Pozemní příjem Satelitní technika Hlavní stanice STA Autodoprava

České Radiokomunikace spouští Regionální síť 8 s TV Noe a Sport 5


25.06.2014 10:35

České Radiokomunikace dokončily výstavbu Regionální sítě 8 a od 1. července bude zahájen její oficiální provoz. Prvními vysílateli jsou stanice Noe TV a SPORT 5. Celkové pokrytí multiplexu 8 poskytne signál pro 54 % obyvatel České republiky, zejména v oblasti krajských měst. Informovala dnes o tom společnost České Radiokomunikace.

Regionální DVB-T síť 8 bude od července vysílat na 14 vysílačích v rámci celé České republiky. České Radiokomunikace (ČRa) plánují Regionální síť využívat pro stávající i nové provozovatele televizního vysílání, kteří mají zájem vysílat s nižším pokrytím, než jsou celoplošné DVB-T sítě.

Prvními klienty se staly Noe TV a SPORT 5. „"V současné době se televizní trh potýká se zásadním nedostatkem kapacity DVB-T sítí, proto si velmi ceníme získaných frekvencí pro Regionální síť 8 a jsme rádi, že můžeme vysílatelům nabídnout nový prostor pro jejich stanice",“ říká generální ředitel ČRa Martin Gebauer.

„"Televize SPORT 5 vysílá šestým rokem a byla do nedávna pouze kabelovou a satelitní televizí zaměřenou na motorsport. Od vstupu do MUX3 1. 9. 2013 se stala sportovním kanálem, který je zaměřen obecně na sport a jeho cílem je zaměřit se na tuzemské sportovní a volnočasové aktivity. Vstupem do MUX8 získává televize SPORT 5 ke stávajícímu pokrytí větší rozsah a tento krok je vnímán jako další zásadní změna, která s sebou přinese zajímavější programovou nabídku",“ uvedl Martin Šlechta, ředitel společnosti SPORT 5.

Regionální síť 8 pomáhá Českým Radiokomunikacím nabídnout prostor vysílatelům, kteří o něj mají zájem, ale nemají možnost se v současné době zařadit do plně obsazených celoplošných multiplexů. „"Velmi se těšíme na přechod na nový vysílací standard DVB-T2, který kromě kvalitnějších parametrů vysílání umožní nabídnout televizním stanicím další prostor a televizním divákům větší výběr programů",“ upřesňuje ředitel ČRa pro regulace a strategii Marcel Procházka.

Regionální síť 8 disponuje kapacitou osmi SD TV programů MPEG-2 (720 x 576) nebo ekvivalentně čtyř programů v HD kvalitě MPEG-4 (1920 x 1080).

Technické parametry multiplexu 8:
  • modulace: 64-QAM,
  • Sys Mode 8k
  • Guard Interval 1/32
  • Code Rate ?
  • celková kapacita: 27 Mbps

  • Příjem TV
    DVB-T
    Telly
    Skylink
    Free SAT

    Aktuality

  • Vysílač Brno - Barvičova ve čtvrtek s výlukou (25.03.2024)

  • Telly vyřadí ze satelitní nabídky kanály AXN (28.02.2024)

  • Změny v Satelitním nastavení Telly od 29.2.2024 (28.02.2024)

  • Nova Sport 5 a Nova Sport 6 míří do Telly (28.02.2024)


  • Kontakt


    Roman Kováč - ansyko
    Zubatého 6
    614 00 Brno - Zábrdovice
     
    IČO: 758 26 674
     
    mobil:
     
    mail: roman.kovac@ansyko.cz

    Novinky e-mailem

    Přihlaste se k odběru novinek

    Rady, tipy, informace

    Napište nám


    Potřebujete poradit, konzultaci, návrh kompletního řešení?